Asli Isinak Gozoren GMKeiretsu Forum Türkiye, global bağlantılarını daha aktif hale getirmek için 11 Mart’ta İsrail ofisine yatırımcı ziyareti gerçekleştirilecek.

Keiretsu Forum Türkiye, diğer ofislerimizle aramızdaki yatırım fırsatları, her geçen gün artırmaya devam etmekteyiz. Aralık ayında global ofislerimizin sayısının, Hindistan Chennai’da açılan ofisimiz ile birlikte 34’e çıkması ile birlikte yeni yılda yatırımcılarımıza farklı fırsatlar sunma adına bizi de cesaretlendirmekte. Şimdiye kadar, İstanbul ofisimize üye yatırımcılarımıza yurt dışı ofislerimizde yatırım almış girişimlere yatırım imkanı sağlamıştık. Bundan sonra yatırımcılarımızı Türkiye’ye getirdiğimiz yabancı girişimlere ek olarak iki ekstra kanal ile global girişimlere ulaştırmayı planlamaktayız. Bunların ilki, bu ay itibarıyla yatırımcılarımıza açtığımız ProSeeder portalı olmakta. Portal sayesinde, yatırımcılarımız global ofislerimizdeki tüm girişimleri görebilecekler. İkinci kanalımız ise, yurt dışındaki ofislerimize yatırımcılarımızla birlikte ziyaretler düzenleyerek, ofislerimizin bulunduğu bölgedeki ekosistemi tanıma ve girişimciler ile birebir tanışma imkanı sağlamak olacaktır.

Global bağlantılarımızı aktifleştirmek adına attığımız adımlardan biri olan yurt dışı ofislere yatırımcı ziyaretleri kapsamında ilk etkinliğimizi 11 Mart’ta İsrail ofisimize gerçekleştireceğiz. Ziyaretimizde, Tel Aviv ofisimizi ziyaret edecek, oradaki yatırımcılarla tanışıp, yüksek büyüme potansiyeline sahip olan yatırım fırsatlarını değerlendireceğiz. Girişimciler noktasında ise, Tel Aviv ofisimizin yatırımcı sunumuna katılacak ve ekosistemin önemli oyuncuları ile tanışacağız.

İlk ziyaretimizin lokasyonu belirlerken, dünyadaki girişimcilik ekosisteminin geliştiği noktaları baz aldık. Bu bakış açısı altında Silikon Vadisi’nden sonra, girişimcilik ekosisteminin en çok geliştiği yer İsrail olmakta. İsrail’in ön plana çıkmasında, girişimcilerin yüksek seviyelerde eğitimli oluşları ve güçlü fon kaynaklarına erişim kaynakları önemli rol oynuyor. Güçlü fon kaynakları, girişimcileri exit için cesaretlendiriyor. Bu sebeple, girişimciler, firmalarını kurduktan sonra hızlı bir şekilde exit yoluna dahil olmak istemekteler. Bu yatırım ortamının hareketlendirdiği girişimcilik ekosistemini, Keiretsu Forum Türkiye yatırımcılarının da görmesini ve sürece dahil olmalarını istedik.

Türkiye’deki ekosistemde yer alan girişimcilerin de, İsrail’deki yatırım ortamından faydalanmasını istemekteyiz. Bu sebeple, Tel Aviv ziyaretimizde Türkiye’den girişimleri de beraberimizde götürmeyi ve İsrail’deki yatırım ortamından faydalan
malarını sağlayacağız.

Aslı Işınak Gözören

Keiretsu Forum Türkiye

Yönetici Ortak

Asli.gozoren@artofmobility.com/keiretsu