Keiretsu Forum 2000 yılında nitelikli yatırım fırsatları yaratma amacıyla kurulduğundan bu yana Forum üyeleri teknoloji, sağlık, biyoteknoloji, doğa bilimleri ve hızlı gelişme şansı olan benzer sektörlerde 550’den fazla şirkete 500 milyon dolardan fazla yatırım yaptılar.

Geçtiğimiz yıl içerisinde Keiretsu Forum’un global çapında 34 ofislerin üyeleri tarafından 100’den firmaya yapılan yatırımlar yaklaşık 70 milyon dolar oldu. Üyelerimizin 2014 yılında yaptığı yatırımları incelendiğinde çok farklı sektörlerden başarılı girişimlerin olduğu görülüyor. Sektörel bazlı yatırımlarımızı aşağıdaki görselde izleyebilirsiniz.

piechart

 

 

 

 

 

 

 

Yatırım yapılan firmaların yüzde 62’si yazılım ve donanım geliştiren teknoloji tabanlı girişimler oluştururken sağlık ve medikal teknolojilere yapılan yatırımlar da öne çıkıyor. Keiretsu Forum Türkiye üyelerimiz tarafından ise farklı sektörlerden 11 farklı şirkete yaklaşık 6 milyon Dolar yatırım gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl içinde yatırımcılarımız hem Türkiye’den hem de ABD’den girişimlere yatırım yaptılar. Bu girişimler arasında sağlık çözümleri üreten firmalar olduğu gibi ödeme sistemleri ve mobil uygulamalar geliştiren firmalar da yer alıyor. Yatırımcı üyeleri tarafından en çok ilgi gören sektörler arasında bilişim teknolojileri, enerji, sağlık, e-ticaret ve giyilebilir teknolojiler var. Forum üyelerimize yalnızca Türkiye’deki değil, tüm 34 Keiretsu Forum bölgelerindeki başarılı olmuş girişimcilere erişim imkânı da sağlıyoruz. Keiretsu Forum Türkiye olarak girişimcilere uluslararası bir yatırımcı ağına ve küresel fonlara kolaylıkla ulaşma imkânı sağlıyoruz. Bu fırsatlardan faydalanan girişimlerin başarılı olacağına inandığımız için girişimcilerin başvurularında herhangi bir sektör kısıtlaması yapmıyoruz. Keiretsu Forum’a başvuran firmalar arasında enerji sektöründen endüstriyel tasarıma, turizm sektöründen çevre teknolojilerine birçok farklı alanda faaliyet gösteren girişimler bulunuyor.

Aslı Işınak Gözören
Keiretsu Forum Türkiye
Yönetici Ortak
Asli.gozoren@artofmobility.com/keiretsu