Yusuf Ozan Girişimci İlişkileri Yöneticisi

Türkiye’de gelişmekte olan girişimcilik ekosisteminin yoğun bir gündemi olduğunu belirtmek gerek. Etkileşim ve bir fikrin işe dönüşmesini sağlayan önemli gelişmeler bir süredir devam ediyor. Girişimciler bir yandan sayısı her geçen gün artan kuluçka merkezlerinde girişimlerini kurmaya çalışırken bir yandan da kurdukları firmaları ölçeklendirebilmek için yatırım ve mentor’luk arayışındalar. Melek yatırımcı ağları bu arayışı süren girişimcilerin ihtiyaçlarını giderebilecek çekim merkezleri olarak öne çıkıyor.

2010 öncesinde başlangıç aşamasını geçmiş girişimlere 50 milyon dolardan az yatırım yapılırken şimdilerde bu rakam Türkiye’deki ekosistem için oldukça kolay ulaşılabilen bir rakam haline geldi. Bu yeni durumun oluşmasında melek yatırımcı ağlarının oldukça önemli yeri var.

Türkiye’deki ekosistemin daha başarılı ve uluslararası rekabetçi girişimciler çıkarabilmesini tetikleyen önemli aktörler arasında melek yatırımcı ağları yer alıyor. Türkiye’deki tek uluslararası melek yatırımcı ağı Keiretsu Forum’un iki yılı aşan süredir devam eden uluslararası alanda rekabet edebilir ve ölçeklenebilir girişim arayışı ekosistemin daha sağlam inşa edilmesi anlamında oldukça önemli bir adım.

Altını dikkatle çizmek gereken bir husus da şu: Keiretsu Forum, geniş kapsamlı bir girişimcilik ekosistemi görüyor. Türkiye ekosisteminin Keiretsu Forum’da her sektörden başarılı girişimci çıkarabilecek konuma ulaşabileceğine inanıyoruz ve girişimci başvurularında hiçbir sektör kısıtlaması yapmıyoruz. Ağındaki yatırımcılarımızın geçtiğimiz iki yılda farklı sektörlerden 11 girişime yaklaşık 6 milyon dolar yatırım yapması bunun en iyi göstergelerinden.

Keiretsu Forum ekibi olarak, yatırım sürecinde, girişimcilerle birlikte çalışırken onların heyecanlarına ortak olmaya çalışıyoruz. Bunun Türkiye’deki ekosistemin ihtiyaç duyduğu bir ruh olduğuna inanıyoruz. Yatırım arayışındaki girişimcilerin finansmana hızla ulaşma arzusunun doğurabileceği hataları en aza indirmek için onlarla birlikte girişimci tutkusuyla çalışıyoruz. Deneyimimizi girişimcilere aktarıp onların daha iyi yatırımcı sunumları hazırlamalarına yardımcı oluyor ve her sunumda en az girişimciler kadar heyecanlı bir şekilde firmaları ölçeklendirecek ilk adımları izliyoruz.

Girişiminiz için yatırım arayışı içindeyseniz, firmanızın büyümeden önceki ilk adımlarında yanınızda olmak isteriz.
Keiretsu Forum girişimci başvuru süreci hakkında yusuf.ozan@artofmobility.com/keiretsu adresinden iletişime geçebilir ya da web sitemizdeki “Girişimci Başvurusu” (http://www.artofmobility.com/keiretsu/online-basvuru) kısmından başvurularınızı yapabilirsiniz.

Yusuf Ozan Üstebay
Keiretsu Forum Türkiye
Girişimci İlişkiler Yöneticisi