ABFT

AmCham Türkiye/ABFT Keiretsu ağına katıldı

AmCham Türkiye/ABFT, Eylül 2015 itibarıyla Keiretsu Forum Türkiye’nin yeni kurumsal üyesi oldu. İmzalanan anlaşmayla Türkiye’deki girişimcilik eko-sistemine güçlü destek sağlanacak. AmCham ve Keiretsu Forum’un düzenleyeceği ortak eğitici seminerler ve etkinlikler bu birlikteliği daha da güçlendirecek. Bu güçlü iki yapının birlikteliği melek yatırımcılara ve melek yatırımcı olmak isteyen profesyonellere etkili sinerji oluşmasında ortak zemin hazırlayacak.

Türkiye ile ABD arasında bir köprü

Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Türkiye/ABFT), Türkiye’de faaliyet gösteren ABD şirketlerinden oluşan bir ticaret birliği ve sivil toplum kuruluşu. Türkiye’de pozitif bir iş gündemi ve ticaret ortamı oluşturmak amacıyla 2004 yılında kurulan dernek, komite çalışmaları, bilgi paylaşımı, erişim, tanıtım ve iş hizmetleriyle kurulacak ilişkiler yoluyla ABD ve Türkiye arasındaki ikili ticaretin, yatırımın ve ilişkilerin güçlendirilmesini hedefliyor. ABD’nin Türkiye Büyükelçisi bu yapının onursal başkanlığını yürütüyor.

Türkiye’de toplamda 50 milyar doların üstünde yatırımları olan ve 60.000’den fazla istihdam yaratan 130’u aşkın ABD şirketini temsil ediyor. ABD Ticaret Odası’nın bir iştiraki olarak, Türkiye’deki kurumlarla ABD iş dünyasının diyalog ve iş birliği içinde çalışarak mevcut ilişkilerini geliştirmesini destekleyen ABFT, Türkiye ile ABD’deki kamu ve özel sektör arasında güvenilir, saygın ve etkili bir iş ortağı konumunu güçlendirerek köprü olmaya çaba gösteriyor.

ABFT Yönetim Kurulu Başkanı Serra Akçaoğlu, ABFT’nin ABD – Türkiye arasındaki ticari ilişkilerde önemli bir rol üstlendiğini belirterek on yıldır yapılan çalışmaların hacminin giderek arttığını ifade ediyor. “Türkiye, ABD Ticaret Bakanlığı’nın öncelik verdiği ilk yedi pazardan biri” diyen Akçaoğlu ABD şirketlerinin uzun vadeli ve büyük yatırımlar yapmak için Türkiye’yi tercih ettiklerinin altını çiziyor.

Detaylı bilgi için Yatırımcı İlişkileri Yöneticisi Cem Ötkün ile cem.otkun@keiretsuforum.com.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz.