Keiretsu Forum Melek Yatırımcıları Tarafından Yatırım Alan Zaxe 3D Baskı Teknolojileri Başarıya Doymuyor

Odul_Toreni

Keiretsu Forum melek yatırımcıları tarafından Mart 2015’de toplamda $250.000 yatırım alan Zaxe 3D Baskı Teknolojileri, Geleceğin Patronları Girişimcilik Yarışması’nda birinci olarak 50 bin TL tutarında para ödülünü kazandı.

Yenilikçi girişimleri desteklemeyi amaçlayan Finansbank’ın bu sene üçüncüsünü düzenlediği “Geleceğin Patronları Girişimcilik Yarışması”nda birinci olan Zaxe 3D Baskı Teknolojileri 50 bin TL’lik ödülü kazanarak bir kez daha başarısını gösterdi. 3D Zaxe Discover adlı 3 boyutlu yazıcıyı geliştiren Zaxe 3D Baskı Teknolojileri; Keiretsu Forum Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Aydonat Atasever ve melek yatırımcı üyeleri Kerem Bilgin ve Koray Kurhan tarafından Mart ayında katıldığı Keiretsu Forum Toplantısı sonrasında yatırım almayı başarmıştı.

zaxe-3d

2013 yılında Baki Gezgen, Can Geliş ve Serhat Özperçin tarafından kurulan Zaxe, bugüne kadar kendi 3D yazıcısını geliştirmeye odaklandı. Zaxe Discover adı verilen masaüstü 3D yazıcı, ekip tarafından ürüne özel olarak geliştirilen X Desktop yazılımıyla birlikte çalışıyor. Windows, Mac ve Linux ile uyumlu olduğu belirtilen yazılım, Wi-Fi üzerinden farklı cihazların tek bir ara yüzden kontrol edilmesini sağlıyor. X Discover, piyasadaki rakiplerine göre kolay kullanımı ve basit tasarımlı ara yüzüyle oldukça iddialı.

 

aydonatatasever

Konuya ilişkin açıklama yapan Keiretsu Forum Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Aydonat Atasever 3D yazıcıların kısa süre içinde hayatımızda daha fazla yer alacağını belirtti. “Girişimcilik açısından 3D baskı teknolojileri piyasası yeni oluşuyor” diyen Atasever sözlerini şöyle sürdürdü: 3D yazıcılar, teknoloji giriş bariyeri en düşük olan proje konularından biri. Bu yüzden 3D baskı teknolojilerine dair projelerin ilerleyen dönemde son derece başarılı olacağını düşünüyorum.”

Detaylı bilgi almak için info@keiretsuforum.com.tr ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Keiretsu Forum Türkiye

Keiretsu-forum-logo