Ülkemizdeki melek yatırımcılığın gelişmesine katkı sağlayan Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcıları,
görüntü işleme teknolojilerini, mobil uygulama ve veri madenciliği ile bir araya getiren Vispera Bilgi Teknolojileri’ne 600 bin TL tutarında bir yatırım yaptı.

 

Vispera Bilgi Teknolojileri, Keiretsu Forum melek yatırımcı üyeleri Candan Karabağlı, Semih İncedayı, Mustafa Temiz, Ali Demir Akel, Girişim Türk, Lale Saral Develioğlu ve Gökhan Eyigün tarafından toplamda 600 bin TL yatırım aldı.

 

Vispera Resim
Vispera, imge işleme, yapay görme, görüntü tanıma istatiksel öğrenme ve veri madenciliği teknolojilerinin, sanayi ve ticaret hayatına uygulanmasını sağlıyor. Hızlı tüketim ürünleri pazarında, perakende yönetimi, denetimi ve analiz için etkin çözümler sunuyor.

 

Görüntü işleme teknolojilerini, mobil uygulama ve veri madenciliği ile bir araya getiren Vispera, pazar araştırma firmaları, hızlı tüketim ürünleri firmaları ve perakende satış yapan firmalarla ile birlikte çalışıyor.

 

Aytül_ErcilVispera kurucusu ve CEO’su, Prof. Dr. Aytül Erçil yapılan yatırım hakkında “Yeni perakende diye tanımladığımız vizyonumuz çerçevesinde, uzun vadede çığır açıcı olduğunu düşündüğümüz teknolojiler geliştiriyoruz. Keiretsu Forum’u diğer melek ağları yerine tercih etmemizin ana nedeni ise paraya erişimden ziyade akıllı paraya erişime önem vermemizdendir” dedi.

Vispera kurucusu ve CTO’su Dr. Ceyhun Burak Akgül ise, geliştirdikleri görsel tanıma teknoloji ve çözümlerinin perakende yönetim ve takip iş sürecini yeniden tanımladığını ve çok yakın bir vadede bu teknolojinin endüstri için bir standart haline geleceğini öngördüklerini belirtti.

 

Vispera’nın sunduğu teknoloji, servis ve perakende alanındaki üretici firmaların ihtiyaç duyduğu ürün takip bilgilerini yüzde yüze yakın doğruluk ve sektörün gerektirdiği çeviklikle sağlıyor. Takip edilen bilgiler arasında, ürünlerin reyon, marka, miktar ve fiyat gibi bilgileri bulunuyor.

 

Vispera teknolojisini benzerlerinden ayıran en önemli olgu bütün bu bilgilerin görüntü işleme ve yapay görme teknikleriyle otomatik olarak gerçekleştirilmesi. Vispera’nın toplam çözümü birbirlerine entegre bir şekilde çalışan mobil, masaüstü ve bulut uygulamalarından oluşuyor. Mobil uygulama yardımıyla toplanan görüntüler, Vispera masaüstü görüntü işleme uygulamalarıyla işlenerek ürün sayım verileri oluşturuluyor ve bu sayım verileri bulut servisleri sayesinde katma değerlendirilip görselleştirilerek son kullanıcıya sunuluyor.

 

Keiretsu Forum Türkiye