Ülkemizdeki girişimcilik ekosistemini güçlendirmek ve yatırım arayışındaki girişimlere daha kolay ulaşmak amacıyla Keiretsu Forum Türkiye ve İzmir Ticaret Odası, İşbirliği ve İyi Niyet Protokolü’ne imza attı.

 

izto-isbirligi-gorselKeiretsu Forum Türkiye ve İzmir Ticaret Odası, İşbirliği ve İyi Niyet Protokolü’ne imza attı. Protokolün imza törenine Keiretsu Forum Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Aydonat Atasever, Keiretsu Forum Kurucu Ortağı ve İTO Meclis Üyesi Bülent Akgerman ile İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da etkin bir katılım gösterdi. Törende bir konuşma gerçekleştiren İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş “Doğru fikirler, doğru enstrümanlarla buluştuğunda devrimsel nitelikte gelişmeler meydana geliyor” dedi. Her zaman iyi fikir ve girişimcilik ruhunun yetmediğini belirten Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü: “ Bilgi ne kadar değerli bir sermaye de olsa, bildiğimiz anlamda sermaye yani para olmadan olmuyor. Finansman girişimcilerin başlıca sorunu para. Fikir ve paranın da yetmediği zamanlar oluyor. Girişimci doğru bir yol haritası istiyor. Bir rehber sahibi olmak istiyor. İşte bu noktada melek yatırımcılar koruyucu rol üstleniyor.”

 

 

Bir yıl içerisinde çok sayıda girişimciyi, yatırımcı ve mentorlarla bir araya getirdiklerini de kaydeden Demirtaş, bu konuda çalışmaya başladıkları andan itibaren karşılarına her zaman Keiretsu Forum Türkiye’nin çıktığına işaret etti. Keiretsu Forum’un üç kıtada faaliyet gösteren dünyanın en büyük organize melek yatırımcı ağı olduğunun da altını önemle çizen Ekrem Demirtaş, girişimciliği desteklemek için sembolik de olsa 500 bin TL gibi bir rakamı bütçeye koyacaklarını sözlerine ekledi.

izztoKeiretsu Forum Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Aydonat Atasever ise imza töreninde ‘Nitelikli Yatırım Fırsatı Yaratan Kapsamlı Ortaklık’ sloganıyla San Francisco’da kurulan Keiretsu Forum’un 3 kıtada 46 şubesiyle ve 2 bin 500’ün üzerinde akrediteli lisanslı melek yatırımcı üyesi ile dünyanın en büyük organize melek yatırım ağı olarak hizmet verdiğini belirtti.

 

Atasever, imzalanan protokol ile İzmirli girişimcilerin dünyanın birçok yerindeki yatırımcılar ile buluşacağını, bu sayede uluslararası bir markanın yaratılmasını kolaylaştıracaklarını belirtti.

 

Kısa bir süre önce girişimciler ve yatırımcılar için “İş Melekleri ve Mentor Ağı”nı kuran İZTO ile imzalanan protokol ile Türkiye’deki girişimlere global dünyanın kapılarının açılması amaçlanıyor.