• 26 Aralık 2016
  • admin
  • 0

zaxe22015 yılında Keiretsu Forum Melek Yatırımcılarından 250 bin dolar melek yatırım alan Zaxe  geçtiğimiz ay Keiretsu Melek Yatırımcılarından 1 milyon lira değerinde seri A yatırımı aldı. Aldığı son yatırım ile şirket değerini 10 milyon TL’nin üzerine taşıyan Zaxe, son 1.5 yıllık dönemde şirket değerini 3 kat arttırmış oldu.

 

2013 yılında Baki Gezgen, Can Geliş ve Serhat Özperçin tarafından kurulan Zaxe  İstanbul Kağıthane’deki ofisinde 3D yazıcılar geliştiriyor. Zaxe’nin ilk masaüstü 3D yazıcısı X1 bir süredir satışta. Cihazın kolay kullanım, yüksek kalitede ABS ve PLA çıktısı, sorunsuz baskı, Wi-Fi bağlantısı, bulut bağlantısı ve dokunmatik arayüzü gibi özellikleri Türkiye’de birçok sanayi ve eğitim kurumu için Zaxe’yi tercih edilir kılıyor. Zaxe, masaüstü yazıcısı X1’dan sonra sanayi üretimini hedefliyor.  Girişim bunun için Şubat 2017’de sanayi kurumları için büyük hacimli baskı sağlayan X3 ve X5 cihazlarını piyasaya sunmayı planlıyor. 30cm*30cm*35cm baskı hacmine sahip X3; 40cm*40cm*60cm baskı hacmine sahip X5 yüksek toleranslı baskı için iç ısıtmalı kapalı kabin ve özel tasarımlı baskılar için sıvıda çözünebilir destek sistemine sahip.

 

zaxe1Türkiye’de 150’den fazla eğitim kurumuna kurulum yapan Zaxe için eğitim öncelik verilen alanlardan biri. Girişim bir süre önce, 3D yazıcı teknolojilerine ilgi duyan eğitim profesyonellerini hedefleyen “3D Yazıcılar Öğretmen El Kitabı” adlı kitabı piyasaya sunmuştu.

 

Aynı zamanda Türkiye genelinde bayilik vermeye başlayan Zaxe’nin hedeflerinden biri satışlarını yurt dışına yöneltmek. 2017 hedeflerinden birinin ihracat olduğunu açıklayan Zaxe, önümüzdeki yıl başta Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Avrupa’da satışlara başlamak için uluslararası distribütör firmalarla görüşmelere başlamış durumda.

 

Zaxe’nin Keiretsu Forum Türkiye’den aldıkları ilk yatırımın ardından Keiretsu Forum Türkiye Melek Yatırımcı üyelerinden Aydonat Atasever , Koray Kurhan ve Kerem Bilgin de Zaxe ‘nin yöneticileri arasına katıldı.