100Türkiye’de hızla gelişen girişimcilik ekosisteminin önemli parçalarından biri olmayı hedefleyen Startup100,  startuplara olan ilginin giderek artacağını, ortaya çıkan yeni Startup’ların kendilerinin performansını görmek ve rakipleriyle karşılaştırmak isteyeceği düşüncesiyle yola çıkıyor.

 

Startp100, Türkiye’nin yeni kurulmuş şirketlerini, ciro başta olmak üzere finansal verilere göre sıralamayı ve bu sıralamyı düzenli olarak yayınlamayı amaçlıyor.

 

 

İlk etapta Türkiye’nin 100 Startup’ını girişimcilik ekosistemindeki önemli kişilerden oluşan bir jüri ile değerlendirerek sıralamayı amaçlıyor. Startup 100 bu sıralamada aynı zamanda il ve sektör bazında yapılan sıralamayı da beraberinde açıklıyor. Aynı zamanda Startup 100 gelecek yıllarda cirodan çalışana kadar çeşitli göstergelere göre performans artışlarını yayınlamayı da amaçlıyor.

 

14 Şubatta düzenlenen özel bir etkinlik ile açıklanan Startup 100 listesinde daha önce Keiretsu Forum süreçlerine dahil olmuş ve Keiretsu Forum Melek Yatırımcı üyelerinden yatırım almış 10 startup yer aldı. Vispera, Veloxity, IUGO, Papiroom, PHI Tech, Expertera, Evreka, Birbilenesor, Optiyol ve SocialCube ‘ün yer aldığı Startup 100 listesindeki bütün startuplara Keiretsu Forum Türkiye olarak başarılar diliyor kendileri ile bu mutluluğu paylaşıyoruz