• 30 Haziran 2017
  • admin
  • 0

Keiretsu Forum Türkiye ile İzmir Ticaret Odası (İZTO) arasında imzalanan protokolün çalışmaları dahilinde  “İzmir Melek Yatırım Zirvesi” gerçekleştirildi. Etkinliğe Keiretsu Forum Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Aydonat Atasever ve İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş’ın yanı sıra Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcı üyeleri ve İZTO üyeleri katılım gösterdi. Zirve boyunca İzmirli yedi girişimci, yatırımcılara projeleri hakkında sunumlar yaparak deneyimli iş adamlarından geri bildirim topladı.

 

izto1

 

İzmir’in start-up ekosistemini geliştirmeyi amaçlayan Keiretsu Forum Türkiye’nin Yönetim Kurulu Başkanı Aydonat Atasever, “Bizim misyonumuz melek yatırımcılık ile girişimciliğe yön vermek. İzmir’de bulunan girişimciler, İZTO’nun mentor ağını kullanarak projeler oluşturabilecek ve bu projeleri hayata geçirmek için fırsat bulacaklar” dedi ve sözlerine “Yıllar önce girişimci olarak başladığım bu serüvende yoluma melek yatırımcı olarak devam ediyorum. Melek yatırım girişimciliğine yön, girişimcilere destek vermek amacıyla çalışmalar yapıyoruz. Teknoloji tarafında bu tarz işlerin çok hızlı ilerleyeceğini ve ciddi yatırım fırsatlarını doğurduğunu düşündüğümüz için tüm girişimlere destek sağlamak amacıyla bir araya geldik. Türkiye’de sadece 3-5 sene içerisinde şu ana kadar yapılan melek yatırımların yaklaşık 20-25 kat daha büyük ölçekte yatırımların yapılacağını düşünüyorum” şeklinde devam etti.

 

izto2

 

İzmir Ticaret Odası olarak girişimcilere büyük önem verdiklerinin altını özellikle çizen ve Keiretsu Forum Türkiye ile 9 Kasım’da bu kapsamda iş birliği protokolü imzaladıklarını belirten Demirtaş sözlerine, “Oda olarak üzerimize düşen görev bilinciyle girişimcilik olgusuna ayrı bir önem veriyoruz. Danışmanlık hizmetleri veriyoruz ve eğitimler düzenliyoruz. Bugün de Keiretsu Forum Türkiye iş birliği ile İzmir Melek Yatırım Zirvesi’ni düzenlemekten oldukça memnunuz. Bugün Keiretsu Forum Türkiye’nin yatırımcıları aramızdalar. Yatırımcı ve mentorlarımız arası iş birliği yapmak için büyük bir fırsat. Protokol ile Odamız İş Melekleri ve Mentor Ağı ile Keiretsu Forum Ağı arasında bir köprü kurduk” şeklinde devam etti.

 
Merkezi San Francisco’da olan melek yatırımcı ağı Keiretsu’nun şu anda 3 kıtada 51 ofisi bulduğunun, global olarak toplam yatırımın 800 milyon doların üzerinde olduğunun ve Keiretsu Forum Türkiye’nin de 22 girişime 24 turda 34 milyon Türk Liralık yatırımı ile yer aldığının altını çizen Atasever, “Dünya’nın en organize melek yatırım ağı. Dünyada ki melek yatırım ağları arasında en aktif olanı. Girişimcilik konusunda her türlü fikre yatırım yapıyoruz” dedi.