starup watch-min

Girişimcilik ekosistemiyle ilgili analizler sunan Startups Watch, 2017’nin ikinci çeyreğine dair rakamları düzenlenen bir etkinlikte açıkladı.

 

Etkinlikte, Keiretsu Forum Türkiye olarak Mayıs ayında yatırım  gerçekleştirdiğimiz Taglette girişiminin Kurucusu Mehmet Imrak ve üyelerimizden Tunç Özgül bir panelde konuşmacı olarak yer aldı.

 

2017’nin ikinci çeyreğinde Türkiye’de 37 adet yatırım gerçekleşirken toplam yatırım miktarı ise 58 milyon TL (16,2 milyon dolar) oldu. Bu rakamlar 2013’ün aynı döneminin ardından ekosistemin gördüğü en yüksek ikinci çeyrek rakamları. 2013’ün ikinci çeyreğinde 66 milyon TL’lik yatırım yapılmıştı.

 

2017’nin ilk çeyreğiyle kıyaslandığında ikinci çeyrekte ciddi bir düşüş göze çarpıyor. Fakat burada İyzico’nun ilk çeyrekte aldığı 15 milyon dolarlık yatırımın etkisi olduğunu belirtmek gerek. İkinci çeyrekte bu denli büyük bir yatırım görülmediği için rakamlarda yaklaşık olarak 14 milyon TL civarında bir gerileme yaşanmış.

 

Hem yatırım miktarı hem de yatırım adeti göz önüne alındığında ise 2017’nin ilk yarısı en başarılı ilk yarı olma unvanına kavuşuyor. 63 adet yatırım ve 133 milyon TL yatırım tutarı Startups Watch raporunun izlemeye aldığı 2010 yılından bu yana görülen en yüksek ilk yarı ilk yarı rakamları.