kod-odulleri1

 

“Türkiye’yi bilgi toplumuna dönüştürme” amacıyla kurulan Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Kod Ödülleri, bilişim teknolojilerinin öğrencilerin öğrenme çıktılarına katkısını desteklemek amacı ile oluşturulmuş bir yarışma. Yarışma  ilkokul, ortaokul ve lise eğitim düzeylerine yönelik Matematik ve Fen bilimleri alanlarında öğrenmeye katkı sağlayacak dijital oyun ya da oyun fikirlerine destek vermeyi amaçlıyor.

 

“Fikrimle katılmak istiyorum” ve “Oyunumla katılmak istiyorum” adı altında iki farklı kategori ile başvurulara açık olan Kod Ödülleri yarışması, bu iki kategoride 6 farklı para ödülü dağıtacak. Oyun kategorisinde 1.’ye 35 bin, 2.’ye 15 bin, 3.’ye ise 10 bin TL para ödülü verilirken, fikir kategorisinde 1.’ye 5 bin, 2.’ye 3 bin, 3.’ye ise 2 bin TL para ödülü verilecek.

 

Yarışma kapsamında seçilen projeler Barış Özistek, Faruk Eczacıbaşı, Ozan Aydemir, Güven Çatak, Yakup Doğan, Dr. Tonguç İbrahim Sezen ve Dr. Özlem Mecit’ten oluşan 7 kişilik bir jüri tarafından değerlendirileceği ve yarışmanın ödül töreninin  önümüzdeki Ocak ayı içinde organize edileceği açıklandı.
 

Kod ödülleri ile ilgili detaylı bilgiyi ve başvurunuzu bu link üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Son başvuru tarihi 30 Kasım’dır.