Dünyanın ve Türkiye’nin en büyük Melek Yatırımcı Ağı Keiretsu Forum, Start up’lar için önemli kaynak sağlayıcılardan biri olmaya devam ediyor. 2017’de olduğu gibi 2018 yılının üçüncü çeyreğinde de Keiretsu Forum globalde en aktif erken aşama yatırımcı seçildi. Keiretsu Forum, 2018’in üçüncü çeyreği itibarıyla 30 girişimde erken aşama yatırımcı olarak yer aldı.  Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü Esra Talu, konuyla ilgili açıklamasında, “Keiretsu Forum, yerel girişimlerin erken fark edilerek dünyaya açılmalarında önemli fırsatlar sunuyor. Aynı şekilde yabancı Startup’ların Türkiye girişimcilik ekosisteminde faaliyet göstermelerine aracı oluyoruz. Yatırım portföyümüzde yerli girişimler olduğu gibi yabancı girişimler de bulunmaktadır. Bunlardan bazıları NASDAQ da IPO yaparak halka açılmış şirketlerdir. Keiretsu Forum’un globalde sağladığı tüm imkanları üye yatırımcılarımıza sunuyoruz. Bundan sonra da yolumuza bu global bakış açısı ile devam edeceğiz” diye konuştu.

4 kıtada 54 şubesi ve 2.500’ün üzerinde lisanslı yatırımcı üyesi ile dünyanın en büyük melek yatırımcı ağı olan Keiretsu Forum, Startup’lar için büyük fırsatlar sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda bu yılın üçüncü çeyreği itibarıyla 30 girişimde erken dönem yatırımcı olarak yer alan Keiretsu Forum, bu performansı ile merkezi ABD’de bulunan dünyanın en büyük finansal veri ve yazılım şirketi Pitchbook tarafından yayınlanan raporda, 27 melek yatırımcı ağı arasında ilk sırada yer aldı ve dünyanın en aktif erken aşama yatırımcı ağı seçildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü Esra Talu, Keiretsu Forum’un 18 yılda 1000’in üzerinde girişimci şirkete 800 milyon dolar üzerinde yatırım gerçekleştirdiğini ve bunun önemli bölümünün erken aşama yatırımlar olduğuna dikkat çekti.

Keiretsu Forum, Türkiye’de 6 yılda 32 Startup’a erken aşamada yatırım yaptı.

Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü Esra Talu, Keiretsu Forum’un tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de henüz emekleme aşamasında olan girişimlerin koşmasında önemli rol oynadığını vurgulayarak, bu kapsamda yerli ve yabancı 32 Startup’ta erken aşamada yatırımcı olarak yer aldıklarını ve bugüne kadar 50 milyon TL’nin üzerinde yatırım yaptıklarını dile getirdi. Esra Talu, “Yerli girişimlerin yanı sıra dünya genelinde 54 merkezde yılda 3,600’ün üzerinde girişimin Keiretsu Forum networkünde sunuma çıktığını ve Türkiye’den üye yatırımcıların yerli girişimlere olduğu kadar yabancı girişimlere de ilgilerinin son derece yüksek olduğunu” belirtti. Esra Talu, Keiretsu Forum Türkiye olarak yabancı girişimleri Türkiye pazarında faaliyet göstermeye davet ettiklerini belirtirken “bu girişimleri portföyümüzde yer alan Kurumsal Üyelerimiz ile tanıştırıyor ve stratejik iş birlikleri için zemin oluşturuyoruz. Türkiye girişimcilik ekosisteminin büyümesi ve gelişmesinde bunun çok önemli ve değerli bir misyon olduğuna inanıyoruz” dedi.

Keiretsu Forum Hakkında:

Keiretsu Forum, 4 kıtada 54 şubesi ve 2.500’ün üzerinde akredite – lisanslı yatırımcı üyesi ile dünyanın en büyük melek yatırımcı ağıdır. Teknoloji, tüketim malları, internet, sağlık, enerji, gayrimenkul vb. yüksek büyüme gösteren çeşitli sektörlerdeki 1000’i aşkın girişimci şirkete, $800 milyon üzerinde melek yatırım gerçekleştirilmesine aracılık etmiştir. Türkiye’de 90’dan fazla melek yatırımcısı ve 6 yılda 32 startup’a 34 turda 50 milyon TL’den fazla gerçekleştirdiği yatırım ile; Türkiye’nin en büyük ve en güçlü melek yatırımcı ağı olmayı başarmıştır.