Keiretsu Forum Türkiye iş birliği ile gerçekleştirilen Mucit Girişimci Programı kapsamında düzenlenen “BTM Mucitler Sahnesi”nde 7 mucit girişimci projelerini yatırımcılara tanıttılar.

Keiretsu Forum Türkiye, Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), Tüm Mucitler İcat-İnovasyon ve Araştırma Derneği iş birliği ile hayata geçirilen Mucit Girişimci Programı’nın ikincisi “BTM Mucitler Sahnesi” ile sona erdi. Program kapsamında sekiz haftalık bir eğitimden geçen 7 mucit girişimci BTM Mucitler Sahnesi’nde Türkiye’nin önde gelen yatırımcılarına projelerini detaylı bir şekilde anlatma olanağı yakaladılar.

Mucit Girişimci Programı kamusal bir değer üretiyor

Sıra dışı fikirlere sahip girişimcileri yatırımcılarla buluşturmaya devam ederek girişimcilik ekosistemine sağladığı katkılarla fark yaratan Keiretsu Forum Türkiye Girişimci İlişkileri Direktörü Emir Uzunoğlu da gecede bir konuşma yaptı. Uzunoğlu, “Anadolu’nun girişimcilerine ‘Başımıza İcat Çıkar’ diyen Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’nin ‘Mucit Girişimciler’ programındaki çabası Türk girişimcilik ekosistemine destek ile kamusal sosyal sorumluluk bilincini bir araya getiriyor. Sanayiye uygulanabilen yenilik geliştiren mucitler, BTM’nin ev sahipliğinde eğitim ve danışmanlık hizmeti alıp, yatırımcılarla buluşuyor. Mucit Girişimci programının genel katkısını girişimcilik ekosistemi perspektifinin daha ilerisinde kamusal bir değer ürettiğini düşünüyorum. Paydaşı olduğumuz bu programda emeği geçen herkesi tebrik ederim” şeklinde konuştu.

Mucit Girişimci Programı’na katılarak projelerini yatırımcılara tanıtan girişimciler ve projeleri şunlar: Ayhan Olcay-Policapr, Ersin Aykaç-Iff, Gizem Coşar-GK Biotechnology, Uğur Çılgınoğlu-Pinna, Muzaffer Kanaan -Sanotech, Hüseyin Vatansever-Kalptaşı, Seyfullah Sepet ise Neurobil.