• 15 Mayıs 2019
  • admin
  • 0

İtalyan Ticaret Ataşeliği’nin sponsorluğunda İtalya’nın Bari şehrinde düzenlenen BİAT 2019 etkinliği nisan ayında gerçekleşti. Etkinlik, güney İtalya’daki teknoloji girişimlerini uluslararası yatırımcılarla buluşturmayı hedefliyordu. Toplantıya katılan Türk kafilesi olarak sadece İtalyan girişimlerle iletişim kurmadık aynı zamanda ekosistemin gelişmesi adına kendi aramızda değerlendirmelerde de bulunduk.

Keiretsu Forum Türkiye’yi temsilen görüştüğüm İtalyan girişimlerin çoğu proje bazlı çözüm üreten yazılım evleri idi. Bununla birlikte, Savunma Sanayii gibi tematik alanlara proje üreten mühendislik firmaları da fuarda yer alıyordu. İtalyan girişimciler, Türk girişimcilerden farklı olarak öncelikli olarak Amerika pazarına açılmayı değil komşu ülkelerde büyümeyi hedefliyorlar.

Bari, İtalya’nın teknoloji başkenti değil ama tarihi dokusuyla, keyifle gezilebilecek bir turistik şehir. Bu açıdan, Bari’de İtalyan girişimleri arasında ‘traveltech’ kategorisinde girişimlerin azlığı şaşırtıcıydı.

Türk girişimcilik ekosistemi kafilesi olarak, İtalyan Ticaret Ataşeliği’nin kurguladığı “yatırımcı – girişimci” buluşmasının bir benzerinin İstanbul’da Türk girişimciler ve uluslararası yatırımcılar arasında organize edilmesinin yararlı olacağını düşündük.

Bu arada, Keiretsu Forum Türkiye standına Keiretsu Forum Hindistan üyesi bir yatırımcının ziyaretçi olarak gelmesi, kurumun uluslararası ağının somut bir göstergesi.

Keiretsu Forum’un uluslararası ağının gücünün daha fazla organizasyonla pekişeceğini öngörüyorum.

Emir Uzunoğlu

Girişimci İlişkileri Direktörü