• 13 Nisan 2020
  • admin
  • 0

Home office çalışanlar için motivasyon ve işe odaklanmak en büyük sorunlardan biridir. Özellikle konforlu ev ortamında çalışıyorsanız, kaytarmaya her an müsaitsiniz demektir. Bu yüzden sizler için birkaç basit tüyomuz var.

1-Çalışma saatlerinizi belirleyin. Örneğin “08:00 ve 16:00 arasında çalışacağım” diyerek çalışma saatlerinizi sınırlandırabilir ve günlük iş planınızı çalışma saatlerinize göre çıkarabilirsiniz.

2-Kesinlikle yatak odanızda çalışmayın. Sıcak yatağınızın sizden birkaç adım uzaklıkta olması sizi tembelliğe itebilir. Mümkünse ayrı bir çalışma odanız ve ideal bir çalışma masası ile çok rahat olmayan bir koltuğunuz olsun.

3-Dikkatinizi dağıtacak her şeyden uzaklaşın. Eğer gürültülü bir yerde oturuyorsanız kulaklık takın ve sınırlandırdığınız çalışma saatleri içerisinde sosyal medyanıza bakmayın.

4-Kılık kıyafetinize ve kişisel bakımınıza özen göstermeyi unutmayın. Bu size kendinizi daha iyi ve dinç hissettirecektir. Ayrıca bol oksijenli bir ortamda çalışmanız beynizi besleyecek ve verimliliğinizi arttıracaktır.

5-Son olarak çalışma odanız mutlaka çok iyi aydınlatılmış olsun. Gün ışığı bazen loş kalabiliyor ve uyku getirebiliyor. Bu sebeple karanlık ve yeteri kadar aydınlık olmayan bir odada çalışmamaya özen gösterin.