Gerçekleştirdiği melek yatırımlarla ülkemizdeki melek yatırımcılığın yönünü belirleyen Keiretsu Forum, Türkiye’de önemli bir girişime daha yatırım ve iş birliği sağlanmasına aracılık etti. San Francisco’da 2000 yılında kuruluşundan bu yana 650 milyon dolar melek yatırım yapmasının yanı sıra sermaye, kaynak, mentorluk ve iş birliği fırsatı sunarak 3 kıtada, toplam 37 şubesi ve 1400’ün üzerinde akredite melek yatırımcı üyesi ile faaliyet gösteren melek yatırım ağı Keiretsu Forum, Türkiye üyeleri tarafından 250.000 $’lık yeni yatırıma daha vesile oldu.

zaxe_discover

Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcı üyeleri Aydonat Atasever, Kerem Bilgin ve Koray Kurhan tarafından 3 boyutlu yazıcı üreticisi Zaxe 3D Printer şirketine 250.000 $’lık yatırım yapıldı. Keiretsu Forum Türkiye YK Üyesi Aslı Işınak Gözören “2012 yılında açılan İstanbul ofisimiz, yaklaşık 3 senede 12 girişim fikrine, değerli yatırımcı üyelerimizle çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerde önemli yatırımlara imza attı. Bugüne kadar 6 milyon $’lık melek yatırım tutarımızda mobil ödeme sistemleri, mobil aplikasyon, eğitim, internet, sağlık/ilaç, gıda ve şimdi de 3 boyutlu yazıcı üreticisi bulunmaktadır. Zaxe, önümüzdeki dönemlerde Keiretsu’nun yurt dışındaki yatırımcılarımızdan da yatırım alarak, glob-alleşme yolunda ilerleyecek önemli bir girişim olarak dikkat çekiyor” açıklamasını yaptı.

İstanbul Kültür Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü mezunu ve Zaxe 3D Printer fir-masının kurucusu olan Baki Gezgen, “Bizim amacımız inovasyonu temel alarak mükemmel ürünler yapmaktı. Yatırımcılarımız yalnızca maddi olarak katkıda bulunmadılar. Birlikte iş modelimizi ve şirket-imizin vizyonunu genişleterek onların network’leri ve know-how’ları ile çok ciddi bir vizyon yakaladık” diyor ve ekliyor “Artık nesnelerin kaybolmadığı aksine hızla yayıldığı bir dünyaya doğru yol alıyoruz. Bundan sonra İtalya’da tasarlanmış olan bir objeyi almak için İtalya’ya gitmenize gerek kalmayacak. O objeye evinizde hemen sahip olabileceksiniz.”

Keiretsu Forum Türkiye Başkanı ve Zaxe yatırımcısı Aydonat Atasever, “Bence 3D yazıcılar gerçekten ev boyutunda yakın bir dönemde hayatımıza girecek. Girşimcilik açısından ise yeni oluşan bir piyasa ve teknoloji giriş bariyeri en düşük olan proje konularından biri. Bu yüzden 3D printer işinin uygun olduğunu düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

Keiretsu Forum Türkiye yatırımcı üyelerinden Kerem Bilgin ise, “3D yazıcılar her gün gazetelerde gördüğümüz popüler konular arasında. 3D yazıcılarla basılan uzuv ihtiyacı olan kişilere özel basılan uzuvlar, Amerika’da parça parça üretilen araba, Hollanda’da üretilen ev gibi popüler örneklerden de anlayabileceğimiz üzere bu yazıcılar günlük hayatımıza çok hızlı bir giriş yaptı. Her sene %15 büyümesi beklenen bu teknolojinin ticari yaşamda da köklü değişikler yapması bekleniyor. Şirketlerin tedarik zinciri yönetimini temelinden değiştirmesi belki de ilk akla gelen etkisi olacak. Örnek vermek gerekir ise; NASA, 3D yazıcıda basabileceği parçaları uzaya göndermek – stok tutmak yerine parçaları uzayda basmaya başladı. Yakın zamanda araba yedek parçaları bayilerde, tamirhanelerde hatta belki de evlerde ve garajlarda basılacak. Parça başı maliyet yüksek olsa bile stoklama ve nakliye külfetinden kurtulmanın cazibesi var. Bu yazıcılar sayesinde birçok girişimcinin çok daha hızlı ve kolay şekilde kendi çizdiği ürünleri aracıya ihtiyaç duymadan piyasaya sürmesi de mümkün olacak. Kişiye özel tasarlanmış ürünler her alanda karşımıza çıkacak” diye yorumluyor.

Keiretsu Forum Türkiye yatırımcı üyelerinden Koray Kurhan ise, “3D yazıcılar prototip üretmenin ve hobi amaclı calışmaların cok daha ötesinde bir alan yaratacak. 3d yazıcılar ile basılan ürünler sayesinde her firma müşterilerine kişiye özel ürünler sunup, kendi sektörlerinde fark yaratacaklar.

zaxe_3d_printer_desktop

Daha fazla bilgi için; Keiretsu Forum Türkiye, +90(212) 356 2033 – info@artofmobility.com/keiretsu